Многообразието от разновидности и начини за приготвяне на един от най-полезните зеленчуци (плод ботанически) – доматите, вдъхновяват създаването на два Нови натурални продукта от „Атлантик-Ко“ ЕООД.
За да съхрани максимално всички полезни свойства на този продукт, фирмата избира стъклена опаковка за своята серия от Домати на кубчета и Домати на кубчета в доматен сос. По този начин възможността Бисфенол А (BPA) да попадне в крайния продукт, както при металните опаковки, е сведена до минимум.
Фирмата залага на концепцията за консервиран продукт, без добавени консерванти, а за да запази натуралния вкус и киселинност на домата, и без добавена захар и/или сол.По този начин двата нови артикула в продуктовата гама гарантирано доставят до Вашата трапеза цялото разнообразие и количество хранителни вещества, които този продукт съдържа.
Интересен факт е, че до 1930 г. в България за хранене се използват само зелените домати под формата на туршия, тъй като се смятало, че червените домати са силно отровни. Днес на всички са известни тяхните полезни свойства поради високото съдържание на флавоноиди, антиоксиданти, фибри и др. Консумацията им намалява нивата на оксидативния стрес и риска от остеопороза, подпомага поддържането на плътността на костите, а също така е част от превантивните действия срещу рак на простатата.
Не само вкусни, но и полезни, доматите осигуряват отлични количества витамини, калий, манган, тиамин, ниацин, фолиева киселина, магнезий, фосфор и мед. Използвайки новите продукти на „Атлантик-Ко“, Вие ще пренесете всички тези полезни съставки в своите кулинарни произведения, като освен всичко останало ще им придадете жизнения вкус на прясно откъснатите домати.
Виж повече: http://goo.gl/5m7n03