Горчицата- вкусна и полезна

Знаете ли, какви са ползите за здравето от консумацията на горчица? Тя е много повече от просто една страхотна подправка …

Когато се наслаждавате на сандвичи, хот-дог или хамбургер, трябва да знаете, че си заслужава не само заради вкуса на горчицата, която добавяте!

Тя е много повече от просто една жълта подправка с добър вкус. За разлика от кетчупа, майонезата, барбекю соса, и всички други подправки, тя всъщност носи ползи за здравето Ви!

Ще изброим само някои от нещата, които консумацията на горчица ще направи за Вас:

  1. Намалява симптомите на астмата – Знаете ли, че горчица може да помогне за намаляване на симптомите на астма? Семената от синап съдържат магнезий и селен, два минерала, които имат противовъзпалителни свойства. Ще откриете, че редовната консумация на горчица и синапено семе може да помогне за намаляване на симптомите на астма и настинка драстично.
  2. Подпомага отслабването – Семената от синап съдържат много витамини от група В. (ниацин, фолиева киселина, рибофлавин, тиамин), всички от които допринасят за подобряване на цялостното здраве, но предлагат и конкретни ползи за вашия метаболизъм. Можете да ускорите метаболизма си благодарение на синапено семе.
  3. Намаляване на болката в ставите, болки в мускулите, или други болки? Време е да добавите малко горчица на сандвича си и да се сбогувате с тяхJ Магнезият и селена в горчицата могат да помогнат за намаляване на възпалението и борбата с болката и предотвратява подуването на ставите.
  4. Остаряваме бавно… – Ако искате да се боритес времето и възрастта, то добавяйте горчица към всяко хранене. Витамин А в синапеното семе ще помогне да се запази кожата Ви здрава, а съдържанието на витамини С и К, ще помогне за борбата с остаряването.
  5. Насърчава растежа на косата – Кой е предполагал, че горчица може да помогне на косата да расте по-бързо? Синапеното масло е свързано с по-бързия растеж на косата, благодарение на всички витамини и минерали, които съдържа. Мастните киселини, магнезия, калция и желязото в горчица ще поддържат косата Ви здрава.
  6. Борба с холестерола – Искате ли да държите Вашия холестерол под контрол по лесен начин? Започнете да ядете повече горчица! Тя съдържа ниацин, витамин B, които обикновено се предписват за лечение на висок холестерол. Ниацинът може да помогне да се предотврати натрупването на плаки в артериите и намалява нивата на холестерола ефективно.
  7. Бори инфекциите – Благодарение на минералните и витаминни свойства на синапеното семе, синапа е една от най-добрите подправки за засилване на имунната система. Селенът е мощен имунно-повишаващ минерал, който може да ви помогне да се справите с всякакви заболявания и болести, а витамините A, C, и K ще пазят Вашата имунна система здрава. Структурата на синапеното семе помага за ефективното лечение на инфекции на кожата .